Mekkora festményt válasszunk? Számok és méretek, kicsi és nagy képek

Az egész hely hangulata megváltozik a megfelelően megválasztott képtől. Akár egyedi festményben gondolkodunk, akár vászonképben vagy art printben, mindenképpen fontos a színek megfelelő megválasztása. A szoba hangulatát rengeteg minden befolyásolja, de a falak és azok kiegészítői a legrelevánsabbak.

A színek és a stílus mellett a méret is meghatározó tényező. Egy nagyobb képnél jobban kijönnek a színek, mutatósabb az összhatás, nagyobb energiája van az alkotásnak.

40×50 cm-es festmény

Számok és méretek – kicsi és nagy?

30 x 40 cm-es kép nagyjából a határ, amikor kis és nagy képekről beszélünk. Ez alatt kicsi képként emlegetjük őket, ezeket inkább kiegészítő díszítő elemként szokták választani. De különlegesen jó ajándék is lehet, hisz nem feltétlenül kell tudnunk, hogy az ajándékozott rendelkezik-e nagy falfelülettel.
A kisebb képek esetében több lehetőség is van a felhelyezésükre a lakásban, de akár a polcra, falnak nekitámasztva is élvezhetjük a szépségüket.

A nagy festmények megtalálják a helyüket

A nagy falfelületek szinte ordítanak egy nagyobb festményért, alkotásért. 50x 70 cm-es kép már elég nagynak számít ahhoz, hogy betöltsön minden teret és kellemes hangulatot okozzon. Ha ennél nagyobb képben gondolkodunk, mérjük le pontosan a falfelületet, ahova a festményt szánjuk és próbáljuk minél pontosabban, valóságosabban elképzelni (akár be is jelölni), hogy hogyan mutatna ott.

50×70 cm-es festmény

Érdemes belegondolni, hogy egy-egy falra mekkora festmény kerüljön. Néha az ember csak szeretne egy kis újítást a házban, nem feltétlenül tervezi az egészet felfordítani. A képeknek levegőre van szükségük, így mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy a felhelyezett alkotás mellett bőven van üres falfelület. Így fognak a legszebben mutatni. Ha zsúfoltságérzetet keltünk a képekkel az gátolhatja a harmóniát a helyiségben

Ha szeretnénk feldobni az otthonunk hangulatát, akkor jól jöhet egy csodaszép kép, egy hangulatos festmény, egy tökéletes méretű és stílusú vászonkép. Az art printek és a vászonképek, melyek az eredeti festményeim nyomat változatai szerencsés választások lehetnek, hiszen a kiválasztott méretben sincs akadály. Az egészen picitől az egészen nagyig kínálnak megoldást.

Az otthonunk hangulatát rengeteg minden befolyásolja, de soha ne feledjük, hogy leginkább a mi magunk hangulata – hisz mi élünk ott és töltjük meg élettel 🙂

Annamari
Festményeim szeretettel

Scroll to Top