Makói-Tóth Annamária Művész

Makói-Tóth Annamária vagyok.

Általános iskolai és gimnazista éveim alatt is érdekelt már mindenféle művészet, az agyagozástól kezdve a bútorfelújításon keresztül.

Néhány évvel ezelőtt azonban a festészet igazi szerelemmé vált az életemben. Professzionális szinten a budapesti Számalk-Szalézi oktatási intézmény fetsőművész szakán foglalkoztam ezzel a művészeti ággal.  

Székesfehérvár mellett élek a férjemmel, és két kis kutyánkkal.

A székesfehérvári Hollywood Nyelviskolában dolgozom, és a munkám során abban segítek a tanulóknak, hogy minnél magabiztosabban, ügyesebben és hatékonyabban tudjanak megtanulni angolul és tudják kihozni magukból a legjobbat. 
A munkám mellett egy székesfehérvári szakgimnáziumban tanítok gyógypedagógiát, mert hiszek benne, hogy a felnövekvő generációban van az erő, ami jobbá formálhatja a világot.

Bízom benne, hogy a képeim tükrözik azt a szeretetet és lelkesedést, amelyet a készítésük közben megélek.

Nekem a festményeknél mindig az a legfontosabb, hogy a színek harmonizáljanak. Egyfajta intenzív harmóniát próbálok megalkotni, amiben nem is a formák vagy nem is a stílus a lényeg, hanem az, hogy a színek minél több érzést váltsanak ki belőlem is és a nézőből is.

Makói-Tóth Annamária

Nagyon sok olyan festményem van, amelyen kismadárkák vannak. Nagyon szeretem a természet és az absztrakt stílusnak a keresztmetszetének a megfogását. Például a szarvasos képeket próbálom a kettő közé elhelyezni. A természet közelében maradni ugyanakkor a színek, a színek intenzitása miatt az absztrakt felé elmozdulni.

Ez egy elég különleges stílus, nem is szívesen hívnám magam egyik stílus képviselőjének sem. Nem érzem, hogy kubista lennék vagy impresszionista vagy bármi ilyesmi. 

Az egyediséget próbálom keresni mindenben, amit csinálok és remélem, hogy ez sikerül is.

Makói-Tóth Annamária

Nagyon szívesen festek és nagyon jó érzés számomra, hogy ha valaki megkeres akár az én festményem kapcsán vagy saját gondolattal. Mert megtisztelőnek tartom, hogy ha az én festményemet szeretné valaki kirakni az otthonába, irodájába vagy bárhova tulajdonképpen.

Soha ne szólj rá arra, aki énekel vagy táncol, mert akkor boldog.
Egy kicsit ilyen a rajzolás, a festés is, minden amihez ihlet kell.
Tehát amikor ilyen tevékenységeket csinálsz a lelked is ilyenkor megcsillan.
Van egy olyan része, ami csak te vagy.

... A festményeim mind szeretettel készülnek, szeretettel adom át. Igazán nagyon szeretem ezt csinálni - ezt imádom.

Makói-Tóth Annamária
Scroll to Top