Hálószoba ötletek – mit tegyünk és mit ne tegyünk? tanácsok a harmonikus és nyugodt hálószobához

Életünk egyharmada telik el a hálószobában, naponta itt kell újra és újra feltöltenünk a tartalékainkat, itt pihenünk meg és ez az a hely, ahova vissza tudunk húzódni.

Épp ezért a hálószoba a lakás legfontosabb területe.

Úgy kell megtervezni, hogy mindig öröm legyen ide belépni. Ehhez azonban érdemes néhány alapszabályt betartanunk. Ebben segítek most Neked.

8 részes art print szett a leghíresebb tájképeimből

Tanácsok a hálószoba lakóterének kialakításához

“A legfontosabb ötletek pihenés közben születnek”

ismeretlen

Ezért ez a helyiség nem csak a nyugodt alvást szolgálja, hanem az inspiráció forrásává is kell alakítanunk. Néhány szabályt fontos figyelembe vennünk, hogy jól érezzük magunkat a hálószobában.

  • Annak érdekében, hogy a lakószoba igazán nyugalmas tudjon lenni, már a ház tervezésénél is oda tudunk figyelni annak elhelyezkedésére. A lehető legtávolabb feküdjön a bejárati ajtótól, több szint esetén legyen a legfelső emeleten.
  • A berendezés színeivel és formáival közvetítsen szelíd és kellemes érzést. Használjunk halvány, pasztell színeket.
  • A szekrények vagy az éjjeliszekrények éles sarkai ne mutassanak az ágy felé.
  • Az ágyat igyekezzünk ne az ajtó és az ablak közé helyezni, mert ez a forma is zavarhatja a nyugodt pihenést, feltöltődést.
  • A hálószobában elhelyezett tükör gyakran alvászavarok kiváltó oka lehet. Ha erre gyanakszunk, tegyünk egy próbát, néhány hétre takarjuk le a tükröt egy kendővel. Az öltözködéshez használt tükör legjobb helye a szekrény ajtajának belső oldala.
  • Próbáljuk az ágyat ne az ablak alá rakni, sőt a legjobb, ha semmilyen nehéz tárgy nem kerül az ágy fölé. Se polc vagy lámpa… Ezek mind nyugtalanítóan hathatnak a pihenésünkre.
Rózsaszín tájkép festményem, 50×70 cm

A hálószoba dekorálása

A hálószoba dekorálása kapcsán a legfontosabb, amire figyelnünk kell a harmóniát, nyugalmat árasztó képek. Nem érdemes a hálószoba falára tükröt raknunk, mert az zavarhatja az alvást.

Akár absztrakt, akár modern vagy hagyományos képet választunk a megfelelő színek a legfontosabbak. Halvány, pasztell színek választása esetén nem nyúlhatunk mellé. Ügyeljünk rá, hogy a kiválasztott festmény jó érzéseket váltson ki belőlünk, hisz nekünk kell majd vele élnünk. Így ez a legfontosabb tényező.

A víz témájú képek kerülése ajánlott a hálószobában, hiszen ezek nagy energiával bírnak, ami zavarhatja az alvást. Ha mégis ilyen festményekre, alkotásokra vágyunk, igyekezzünk álló vizet ábrázoló képet választani; csendes tengerpart, tó, tájképen lévő vízpart…

A virágok minden helységet feldobnak; akár élő, akár vágott virágot választunk, a végeredmény nem marad el. De a hálószobába bátran választhatunk dekorációs elemként is virágokat. Egy-egy virágot vagy virágos kertet ábrázoló festmény nagyon jó hatással lehet a közérzetünkre.

Annamari
Festményeim szeretettel

Scroll to Top