A Harmónia Galéria története – az én történetem és a harmónia megtalálása

Érezted már úgy, hogy eltelt egy hét az életedből, úgy, hogy észre sem vetted? És egy hónap? Egy év…?
Én igen…

Néhány éve kezdtem festeni. Az életem “rendben volt”, volt munkám, otthonom, kiskutyám, barátaim… szóval minden rendben volt, de néha nehéznek találtam meglátni az életben a sok szépséget, szeretetet, csodát és harmóniát. Normális, átlagos életem volt, és habár nagyon sok nagyszerű és csodálatos dolog vett körül és történt velem, néha annyira szomorú voltam, sokszor rám tört az unalom vagy egyszerűen csak nem voltam boldog az idő nagy részében.

Annamari vagyok, a Harmónia Galéria művésze

A lelkem annyira kétségbeesetten keresett némi szépséget; örömet, harmóniát és színeket szerettem volna.
Azon kezdtem el tűnődni és keresni az utat, hogy hogyan élhetek színesebb, inspirálóbb, szeretetteljesebb, boldogabb életet.


Ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok egyet.

Elkezdtem készíteni, festeni festményeket, majd ezek a festmények emlékeztetni kezdtek életem minden pozitív és csodálatos kis szegmensére. Kis idő múlva már egyre tisztábban és tisztábban láttam az igazán fontos értékeket az életemben.

Miért HARMÓNIA?

A harmónia szó a mai világban egy picit elcsépelt. Eredetileg azonban teljes összhangot jelent(ett) és ennek a megjelenítését a zenében, a festészetben, a művészetekben, de az emberi kapcsolatokban és az életben is. Úgy éreztem, és ma is érzem, hogy ez az, ami a legközelebb áll, ahhoz amit szeretnék alkotni és létrehozni az életben. Őszintén hiszek benne, hogy a harmóniához vezető út a szeretet.

A mottóm tehát egyszerűen: “Festményeim szeretettel” … minden darab azért készült, hogy emlékeztessen benneteket arra, hogyan fejezzük ki és fogadjuk be a szeretetet, hogyan élvezzünk minden egyes napot a legteljesebb mértékben.

Vegyük körül magukat szeretettel, együttérzéssel, empátiával, bátorsággal, kedvességgel és harmóniával az életben.

Festményeim segítenek ebben a folyamatban. A képeim lehetővé teszik, hogy egy pillanatra megállítsuk az életet, és teljes mértékben jelen lehessünk benne.

Festményeim szeretettel

Hiszek a szépség erejében, és abban, hogyha körülvesszük magunkat gyönyörű, inspiráló, harmonikus dolgokkal, akkor az a lelkünkre is hatással lesz és az életünk is szebbé válik.
A külső és a belső hat egymásra.

Marsh mező festményem

Együtt

Néhányan posztolnak a közösségi oldalakon.
Néhányan tüntetnek az utcákon.
Néhányan csendben adakoznak.
Néhányan mély és jelentőségteljes beszélgetéseket folytatnak a barátaikkal, családtagjaikkal.
Néhányan alkotnak.
Én festek.

A harmónia megteremtésének, kedvességnek, szépségnek, együttérzésnek, megbecsülésnek, empátiának, bátorságnak, megbocsájtásnak, egymásra figyelésnek; a szeretetnek sok módja van. A világon többre van szüksége ezekből az értékekből. Legyünk kedvesek saját magunkkal és másokkal.
Tegyünk minden nap valami jót.
Együtt. Lépésről lépésre.

Annamari
Festményeim szeretettel

Scroll to Top